Pri TooMuch.si vemo, da prihajajo lahkotnejši časi, polni uživanja, sprostitve in druženja. Naš predlog za popestritev prihajajočih dni je enostaven – postavite si domači bazen!

Včasih je opcij preveč, zato smo se odločili, da vam damo nekaj smernic za lažjo izbiro primernega bazena za vas in vašo družino. Nadzemni montažni bazeni so namreč najlažji za postavitev, pa tudi cenovno bolj ugodni kot vgradni bazeni. Pri nadzemnih vam ne bo potrebno posegati v izgled dvorišča, izognete se vkopavanju. Ker se poleg funkcionalnosti, kvalitete in ekonomičnosti strokovnjaki veliko ukvarjajo tudi z dizajnom bazenov, bo takšen bazen le še obogatil videz vašega dvorišča.

Poglejmo nekaj različnih vrst nadzemnih bazenov, da se vam bo nekoliko lažje odločiti za pravega.


Napihljivi bazenčki za otroke

Kdo se ne spomni otroškega čofotanja v tistih malih napihljivih bazenih? Koliko veselja nam je to prineslo! Otroški bazeni so manjših dimenzij – tam nekje do 150 cm premera – večinoma so napihljivi, da so čim bolj varni za otroke, njihov izgled pa je navadno najmlajšim prijazno pisan ali pa v pomirjujoči modri barvi.

Tovrstni bazenčki ne bodo zavzeli veliko površine, če pa že potrebujete prostor, pa tako majhen bazen enostavno pospravite tudi po vsaki uporabi.

Napihljiv otroški bazen z bleščicami Intex otroški bazen veseli rak EASY SET® 183 x 51 cm 26100NP

Večji nadzemni bazeni

Tudi večji nadzemni bazeni, ki so namenjeni družinski ali prijateljski zabavi, so različnih vrst.

Zelo popularni so pravokotni s trdnim okvirjem, ki so postavljeni v pičlih 30 minutah. Taki bazeni so predvsem uporabni zaradi optimalnega izkoristka manjših prostorov. So izredno trpežni, saj so njihove stene in dno iz treh plasti Super-Tough PVC materiala, tako da ste lahko brez skrbi pri igri in zabavi s svojo družino ali prijatelji.

Ena vrsta večjih bazenov so taki z napihljivim zgornjim obročem, ki je postavljen v nič več kot 15 minutah! Preprosto napihnete zgornji obroč in ob točenju vode pustite, da vodni stolpec poskrbi za ostalo. Rob bazena se namreč začne dvigovati skupaj z gladino vode. Tudi ti bazeni so zelo robustni – dno in stena sta izdelana iz troslojnega PVC-ja.

Odlično razmerje med kakovostjo in ceno vam navadno nudijo tudi ostali “frame” bazeni, ponavadi okrogle oblike. Taki bazeni imajo masivno konstrukcijo in dolgo življenjsko dobo. Tovrstni bazeni so najpogosteje izbrani s strani uporabnikov, ki si želijo večjih dimenzij bazenov, saj s svojo čvrsto konstrukcijo z lahkoto zdržijo pritiske vode in vplive različnih vremenskih dejavnikov.

 Intex Metal frame bazen 28200 Intex Easy Set bazen z napihljivim robom

Zadnji dve vrsti bazenov navadno prideta v kompletu že s filtrirno črpalko, ki bo poskrbela za higieno vode.

Prav je seveda tudi, da poudarimo pomen vzdrževanja bazena in vodne higiene. Dokupite lahko različne sete za vzdrževanje bazena (navadno vključujejo teleskopsko držali, zamenljiv “sesalnik” za bazen in zamenljivo najlonsko mrežico za posnemanje nečistoč z gladine).

Intex komplet za čiščenje in vzdrževanje bazena

Za čiščenje dna večjih bazenov lahko uporabite tudi robotske čistilce, ki so primerni za vse oblike, materiale in znamke bazenov. Tak robot samodejno spremeni smer, če naleti oviro, sam se tudi pomakne na rob bazena, če zazna, da ima prenizko stanje baterije. Če ga dvignete iz vode, se ustavi, še pred tem pa popolnoma očisti dno bazena v cca. 100 min.

Za vzdrževanje čistoče vode lahko uporabite tudi razne plavajoče dozirnike klora ali pa filtrirne naprave.

Če je bazen uporabljate tudi izven najtoplejšega dela leta, je smiselno razmisliti tudi o toplotni črpalki. Pri teh morate paziti, da vaš bazen ni večji od maksimalne prostornine, ki jo določena črpalka še lahko ogreva. Poznamo toplotne črpalke, ki samo grejejo, pa tudi take, ki vodo tudi hladijo.

Masažni bazeni

Najbolj sproščujoča vrsta bazenov pa so seveda masažni. Le kdo si ne želi popolnega oddiha kar v udobju svojega vrta?

V kompletu z napihljivimi masažnimi bazeni navadno dobite tudi že filtrirno črpalko, ki je obenem tudi zračna črpalka. Od naših preferenc je odvisno, kakšnega bomo izbrali – kakšno število zračnih šob bo imel, kakšen premer bazena premore naše dvorišče,… Pomembno vprašanje je tudi, koliko oseb bo naenkrat uporabljalo bazen, najpogostejši so taki za 4 ali 6 oseb.

Uporabi z masažnimi bazeni so na voljo tudi najrazličnejši dodatki. Včasih je kompletu že priloženo pokrivalo, ki bo vaš bazen obvarovalo pred vplivi okolja, škodljivci, praskami in umazanijo. Če vaš bazen tega še nima, lahko dokupite tudi razna energijsko varčna pokrivala. ki bodo prišla prav sploh za hladnejše dni. Obstajajo tudi napihljiva pokrivala – tako za kvadratne, kot za okrogle masažne bazene.

Tudi med tem, ko uživate, je pomembna zaščita kože pred škodljivimi UV žarki,

zato se direktni sončni svetlobi lahko zoperstavite s senčnikom ali pa baldahinom, ki ga namestite gar na bazen.

Intex energijsko varčno pokrivalo za masažni bazen 28523 MSpa SENČNIK za masažni bazen B0301547

Če ste v procesu odločanja za nakup bazena, vas vabimo, da si ogledate spletno trgovino www.TooMuch.si in preverite našo ponudbo. Seveda pa smo vam kadarkoli na voljo za kakršna koli vprašanja!